Portalul ofera informatii complete despre societatile ce activeaza in domeniul servicii de vidanjare, desfundare canalizare, decolmatare, curatare - ecologizare fose septice, statii de epurare, separatoare de grasimi, separatoare de hidrocarburi, rezervoare, bazine, piscine, SPA-uri etc.  Societatile partenere pot oferi si servicii de vânzare, montaj, proiectare fose septice | vanzare sau inchiriere toalete ecologice | sisteme de epurare si tratare a apelor uzate, precum si alte servicii conexe.

Cum se face o fosa septica?

Cum se face o fosa septica?

Exista diferite tipuri de fose septice. Materiale din care se poate procura/construi o fosa pot fi:
– beton/caramida
– fibra de sticla
– polietilena
– placi prefabricate
Exista varianta cumpararii unei fose septice „la gata” din comert sau construirea uneia din beton.
Vorbim aici despre fosele din beton armat.

Cum se construieste o fosa septica din beton:
– sapatura gropii. Dimeniunea acesteia va depinde de mai multe aspecte. Numarul de persoane care locuiesc constant in casa, cat de des este locuita casa, cate bai, cat de des vom chema serviciul pentru vidanjare si nu in ultimul rand cat de des se gateste.
Un exemplu ar fi o fosa de 2,5 metri latime, 2,5 lungime si o adancime de 2,5 metri.
– Armarea peretilor, cu plase (sau pc52 / ob37 – vezi armarea la constructia beciului)
– cofrarea peretilor. Se va face cofraj si se va arma si peretele ce va despartii cele doua compartimente. In general o fosa are doua compartimente. In primul compartiment vor ajunge materiile solide si va fi prevazuta intrarea tevii de canalizare, undeva mai sus.

– Turnarea betonului in cofraj
– Dupa cateva zile, in functie si de caldura de afara, se va incepe constructia placii fosei septice. Se va cofra si se va turna betonul exact ca la o placa normala de casa pentru etaj (vezi turnarea placii), insa va fi lasata o gura de acces pentru vidanjare, care se va acoperii cu un capac, in general de metal.
Tot in placa trebuie lasata o gura de aerisire.
– Hidroizolatia fosei pe interior. Poti gasi in comert, in magazine specializate, mai multe tipuri de solutii hidroizolante.
Unde montam fosa septica?
Dupa ce avem toate avizele aprobate (autorizatia de constructie, certificatul de urbanism) pentru instalarea fosei, putem alege locul unde va fi montata.
Pentru cei care au terenul in panta, ideal este ca fosa sa fie in zona unde terenul este mai jos. Adica in aval.
Trebuie avut grija ca tevile de canalizare sa aiba panta corecta spre fosa, pentru a asigura curgerea.
Nu uitam ca pozitionarea fosei, in curte, este foarte importanta si trebuie gandita astfel incat sa poata fi accesibila serviciilor de vidanjare.
Pretul unei fose la cheie, in comert, variaza intre 1500 ron si 8000 ron.

© 2019 Copyright by bvkd-media.ro